Terug

Kosten notaris

Wuyts m

In het verleden had ik een huis met mijn ex partner. Nu ongeveer 13 jaar later na lange tijd van huren, zou ik graag met mijn huidige partner (heeft nooit een eigendom gehad) graag terug een huis aankopen. Samen hebben we 2 kindjes.

Hebben een bod gedaan van 155.000€. Hoe zit dit voor ons met het berekenen van volledige kosten plaatje notaris, registratie kosten ed?

Kom ik toch nog in aanmerking voor eerste en enige woning? Geen van ons beide heeft op dit moment een andere eigendom. Of andere kortingen.

Het gaat om een woning die grotendeels verbouwd zal worden, beginnen met een nieuw dak, nieuwe elektriciteit en het isoleren van de muren langst buiten.

Alvast bedankt.


1 Antwoord

Antwoord van Ampe & Depuydt geassocieerde notarissen

Geachte heer, mevrouw,

De kosten voor uw aankoop worden opgesplitst in enerzijds de kosten verschuldigd aan de verschillende overheden en anderzijds de notariskosten. Op basis van uw gegevens zal u kunnen genieten van de nieuwe verlaagde tarieven, waarbij de registratierechten neerkomen op 7%. Omdat de door u aangekochte woning goedkoper is dan 200.000 EUR zal u ook nog genietne van een korting van 5.600 EUR.

In zoverre de werken die u uitvoert vallen onder een 'Ingrijpende Energetische Renovatie' zal u 6% registratierechten betalen en 4800 EUR korting krijgen.

Concreet komt dit voor u neer op volgende cijfers (alle kosten inclusief) :

- Aankoop aan 7% : 8.695,17 EUR

- Aankoop aan 6% : 7.945,17 EUR

 

Indien u een krediet aangaat voor het volledige aankoopbedrag dient u te rekenen op een kost van 4.306,07 EUR voor uw kredietakte.

Voor verdere vragen of een detail van de berekening kan u steeds contact opnemen.