Terug

Notariskosten ?

alain de coene

                                                           geachte heren

 

ik ken iemand die onlangs een huis geeft gekocht en daar natuurlijk het (schrijven) of notariskosten moet op betalen tot daar alles ok , nu geeft die persoon bijgeleend om veranderingswerken uit te voeren en blijkt dat hij daar weer moet (schrijf of notariskosten) op betalen ,dit hebben ze hem voordien niet meegedeeld , en is natuurlijk weer een flinke hap uit die jonge mensen hun budget , is dit normaal ? dat is dan toch een dure lening als je nog eens 5000 euro notariskosten moet betalen voor dat bij geleend geld en dan nog elke maand de intresten erbij . graag een reactie , en bedankt bij voorbaat .

 

                                                                 mvg;alain 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte heer,

 

Het is gangbaar dat wanneer een bank geld uitleent, zij een waarborg vraagt dat de lening correct zal worden terugbetaald.

 

De waarborg die de bank heeft genomen ten tijde van de aankoop, dekt natuurlijk enkel het bedrag dat zij toen heeft uitgeleend om het pand te kunnen kopen en niet de latere verbouwingswerken.

 

Indien er een bijkomend bedrag wordt geleent, moet er dus een bijkomende waarborg (hypotheek of volmacht tot hypotheek) worden gevestigd en hiervoor moet dus weer één (of meerdere) notariële akte(n) worden opgemaakt.

 

Besparingstip: informeer even bij de bank of het niet mogelijk is een deel van het kapitaal dat werd geleend bij de aankoop opnieuw te lenen; dit is mogelijk voor het gedeelte van het kapitaal dat reeds werd terugbetaald aan de bank en hiervoor moeten geen nieuwe notariskosten worden gemaakt.

 

Hoogachtend

 

Notaris Frederik Vlaminck te Antwerpen